Over l4dg

Missie & Visie

Educatie

Educatie is essentieel, jongeren worden gemotiveerd hun opleiding af te ronden. 

Trainen

Oefening baart kunst, door te trainen worden vaardigheden ontwikkeld en versterkt.

Teamwork

Professionals investeren in jongeren, zodat ook zij zich kunnen ontwikkelen tot professionals.

Kwaliteit

De lat leggen we hoog omdat we streven naar de allerbeste kwaliteit voor onze jongeren.

Talentontwikkeling op maat

Missie

Luv4dagame (Love for the game) is opgericht in 1988 en staat voor talentontwikkeling en de basketball levensstijl. Met als missie om professionals te laten investeren in jongeren zodat deze jongeren zich kunnen ontwikkelen als professionals.

Door de activiteiten en expertise van Luv4dagame worden grote stappen gemaakt in de carrière van de toekomstige professional, deze zijn niet alleen in te zetten op het gebied van basketball maar ook op andere gebieden in het persoonlijk leven. De aanpak is op maat en staat volledig in het teken van talentontwikkeling waarbij ook wordt gekeken naar de mogelijkheden die de jongere heeft om verder te groeien.

MAINTAIN FOCUS TO ACHIEVE GOALS

CAELUM NON FINIS EST: NOS OMNES AD ASTRA PERTINEMUS

Visie

Er bestaat een grote behoefte tot motiveren van jongeren zodat zij hun talent optimaal benutten, vaardigheden kunnen ontwikkelen, kennis opdoen en bijdrages aan leefbaarheid. Luv4daGame geeft vorm aan deze behoeften door een eigen concept dat zowel jongeren aanzet tot beweging, maar ook een belangrijke maatschappelijke en economische waarde heeft. De focus van Luv4daGame ligt op het bieden van begeleiding in de ruimste zin van het woord. Het beschikken over basketball talent is namelijk niet de belangrijkste voorwaarde. Er zijn andere elementen die voor Luv4daGame veel meer van belang zijn, waarbij toepassing van de sport basketball in verschillende vormen het uitgangspunt is.

Biografie

Luv4daGame is puur uit de passie voor basketball en de hip-hopcultuur ontstaan en is opgericht door Berthol Mijnals.

Op 6 jarige leeftijd komt Berthol in aanraking met de hip-hopcultuur. Hij verdiepte zichzelf in breakdance, pop ’n locking en rap. Van dansoptredens binnen de familiekring naar danswedstrijden tot aan straatoptredens in Amsterdam. Hiernaast heeft hij van diverse vechtsporten en atletiek mogen proeven.

Pas op 14 jarige leeftijd werd Berthol verliefd op basketball en begon hij bij basketball vereniging Club’76.  Basketball werd eerst als sport de vervanging voor het breakdance en pop ’n locking. Al gauw werden de reguliere ballhandling en dribbling oefeningen van het basketball aangevuld met de creativiteit uit de hip-hop cultuur. Berthol speelde jeugd ere-divisie bij Graydon Canadians Basketball en daarop aansluitend bij promotie divisionist 3-es Piranha’s.

In het gezelschap van vrienden en gelijk gestemde sympathisanten werd tijdens de naseizoenen menig basketballplein en toernooien met zijn Luv4daGame gezegend.
Berthol heeft zich naast zijn ruime praktijkervaring, bekwaam gemaakt in het lesgeven en is in het bezit van de vereiste basketball trainingsdiploma’s.

 

Samengewerkt met:

Vanaf het jaar 2000 werd in samenwerking met Sport Consult International het freestyle basketball/basketball rythm als les en show, ter ondersteuning van de Dr.Pepper Urban Sampling Tour, de DUBBEL ’30 Tour en voor Mission Olympic door Berthol ontwikkeld en in gezelschap van een DJ op scholen, gemeentes, festivals en evenementen, nationaal en internationaal gepromoot.

Hierdoor bood hij zijn over de jaren vergaarde netwerk uit de basketball scène en uit de hip-hopcultuur en nieuw gerecruteerde jongeren in samenwerking met Angelo Bromet  structureel onderdak. Door deze bundeling van krachten hebben jongeren de gelegenheid gehad om meer uit basketball en de hip-hopcultuur te halen.